Vytvorenie šatníka kapsúl pre prácu

Šk dôvodu kapsúl pre prácu – obmedzený počet základných kusov, ktoré je možné kombinovať na vytvorenie mnohých odevov – rastie v popularite, čo dáva zmysel, keď sa pozriete na paralelné trendy „ Pomalá móda “a Marie Kondo’s The Life-Miaging Magic of Tidying Up (Aff). Zameranie na kvalitné kúsky + dôraz na odmietnutie/organizáciu = šatník kapsúl.
Ako však vytvoríte kapsulovú šatník pre prácu a ako sa chystáte dolu, čo je momentálne vo svojom šatníku? Čitateľ C zázraky …

Som obrovským fanúšikom spoločnosti Corporette a chcel som predložiť návrh na budúci príspevok. Keďže obrovským prvkom stránky je pracovné odevy, mal by som záujem diskutovať o tom, čo vlastne šatníky profesionálov v oblasti profesionálov skutočne obsahujú.
Po niekoľkých rokoch strávenia v New Yorku som sa naučil skutočne vyradiť svoj šatník (čo je tiež lepšie pre môj rozpočet)! Inšpiroval ma spisovateľ menom Jennifer Scott (nemám s ňou žiadnu súvislosť), ktorý vydal knihu s názvom Lekcie od Madame Chic. V knihe, ako aj na jej blogu, diskutuje o koncepcii kapsuly šatníka položiek, ktoré sú vysoko kvalitné a ktoré opakujete počas celej sezóny.
Tento koncept je flexibilný – napríklad právnik bude mať viac oblečenia, ako bude, ako v domácnosti – ale ide o investovanie do lepších a menej oblečenia, ktoré vydrží. Sám to uvádzam do činnosti, ale som zvedavý, či ostatní robia to isté a ako (a či je to zaujímavé pre mojich kolegov Corporette čitateľov).
Hovorili sme o tom, ako nakupovať skriňu „Fashion Math“, ako často môžete opakovať svoje pracovné oblečenie a kde začať, keď potrebujete inšpiráciu štýlu, ale konkrétne sme nehovorili o šatníkoch kapsúl. Stále sa o nich učím sám, takže som zvedavý, čo si ľudia myslia.

Myslím, že myšlienka šatníka kapsúl existuje už roky – určite na cestovanie. Ale Madame Chic (ktorá je zrejme knihou #1 v móde a štýle práve teraz na Amazone!), Trend smerom k vylúčeniu, výzvy Instagramu … čoraz viac ľudí vníma skrinky kapsúl ako skvelý spôsob, ako sa obliekať každý deň. Kúpte si menej vecí, kúpte si dobré veci a stále ich noste.

Niekoľko blogerov uverejňuje kapsulové šatníky (pozri naše odkazy „ďalšie čítanie“ nižšie); Dokonca aj autorka Madame Chic má videá YouTube, ktoré predvádzajú svoje vlastné šatníky kapsúl.
{Súvisiace: Ultimate Guide to Business Casual for Women}
(Niektorí ľudia to berú ešte ďalej, ako Obama, a nosia iba jeden outfit, obdobie, aby znížili únavu rozhodovania.)
Ako to teda robíte za prácu? Tu je môj $ 0,02 o tom, ako vytvoriť šatník pre prácu:
Ak už máte niečo, čo máte radi, začnite s tým. Ak by ste skutočne naštvali, že ste nikdy nenosili svetlo oranžovú tašku Louis Vuitton Epi (alebo tak niečo), začnite s tým v mixe. Ak existuje pás Obi, ktorý máte radi – alebo pár fialových čerpadiel – uistite sa, že všetko, čo si vyberiete vo svojej kapsule, bude s touto skladbou fungovať.

Vyberte základnú neutrálnu. Čierna, námornícka, šedá alebo béžová – aká farba je tvoj obľúbený oblek? Akú farbu je väčšina vašich doplnkov? Ak sú vaše obľúbené tašky a topánky hnedé, možno budete chcieť prehodnotiť čiernu farbu. Vyberte jednu základňu neutrálnu. Šatnícke položky, aby ste zvážili nákup tu: Zodpovedajúci oblek s oddeleniami – sako, šaty na plášťa, sukňu ceruzky, nohavice.
Dvojica čerpadiel
Taška
Opasok

Vyberte druhý neutrál. Biela, smotana, karamel, sivá, námornícka, béžová – vyberiete jeden kus, na ktoré sa môžete zamerať (namiesto náhodného nákupu neutrálnych nevlly), budete mať súdržnejší vzhľad. Ak ste v takej obchodnej kancelárii, že džínsy sú prijateľné, mohol by som považovať váš obľúbený denim (alebo vo všeobecnosti denim) za druhý neutrál. Položky, ktoré treba zvážiť, dostanete sa tu: Trendové nohavice primerané pracovným nohavicami (či už ide o členkové nohavice, plynulé nohavice alebo vzpriamené nohavice s vysokým pásom) sú len na vás)
plášťa
Blazer, ktorý sa má nosiť ako samostatný – s textúrou
svieža blúzka
plynulá blúzka

Vyberte dve alebo tri farby, na ktoré sa chcete zamerať na akcenty. Nedávno som si uvedomil, že radšej nosím kontrastné farby, a nie doplnkové farby – takže pre mňa si myslím, že sa pokúsim zamerať budúce nákupy na kobaltovú modrú, červenú a fialovú. Páči sa mi červená a fialová spolu. Páči sa mi kobalt a červená spolu. Cobalt a Purple sú pre mňa príliš doplnkové – ale stále je to súdržný vzhľad. (Ak je to pre vás príliš veľa farby, vyberte tretiu alebo štvrtú neutrálnu alebo mäkšiu farbu – napríklad svetlo modrá alebo mätová zelená.) Ak skutočne obmedzujete veci, v nich nepotrebujete veľa kusov farby. Navrhujem pár vecí: pár topánok pre farebnú farbu
Vyhlásenie náhrdelník
Sukňa ceruzky alebo rozšírená sukňa
Sako alebo sveter
Blúzka s tlačou v jednej z vašich farieb
šál s tlačou v jednej z vašich farieb
Taška v jednej z vašich prízvukových farieb – ak je vaša neutrálna taška tote, získajte túto ako tašku, vrecko na plece alebo spojku.

Niekoľko neutrálnych šperkov, ktoré dopĺňajú vaše ďalšie kúsky. Ak máte radi Grays, možno budete chcieť ísťnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.